Praženica so žihľavou

Praženica so žihľavou

Žihľava je plná výživných látok, vďaka ktorým má blahodarné účinky na ľudské zdravie. Obsahuje vitamíny C, B alebo provitamín A,ako aj minerály -vápnik, horčík či železo. V kuchyni ju môžete využiť napríklad na prípravu praženice. Recept nám zatelefonovala pani Zora z Humenného.

prazenica so zihlavou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Jednu cibuľu si orestujeme na olivovom oleji, pridáme k nej asi tri hrste umytej a nakrájanej žihľavy. Dochutíme tromi strúčikmi pokrájaného cesnaku, soľou a korením. Chvíľu podusíme a zahustíme ovsenými vločkami, prípadne vajíčkami. Ak je zmes prihustá, pokojne môžeme doliať vodu.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame