Cibuľa je základom takmer každého jedla, často síce pri nej zaplačeme, ale jej chuť dodáva pokrmu úplne iný rozmer. Využívame ju ako základ pod mäso, do polievok, šalátov, no výborná je i na chlebe s masťou, môže byť však aj vhodnou surovinou do slaných koláčov. Svoj recept na cibuľové trojuholníky nám zatelefonovala pani Božena z Rožňavského Bystrého
cibulove_trojuholniky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Na cesto teda budeme potrebovať 60 dkg polohrubej alebo hladkej múky, jedno droždie, lyžičku kryštálového cukru, dva lyžičky soli, jeden a pol deci oleja, 350 mililitrov mlieka. Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Na plnku potrebujeme kyslú smotanu, 20 dkg údeného syra, 6 strúčikov cesnaku, pol kilogramu cibule, jednu lyžičku kryštálového cukru, 8 dkg masla, bylinky. Na masle si upražíme cibuľu ku ktorej pridáme cukor a necháme skaramelizovať a potom vychladnúť. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme na tri časti. Do kyslej smotany si pretlačíme cesnak a natrieme na cesto, pridáme skaramelizovanú cibuľu, posypeme bylinkami, zrolujeme a pokrájame na trojuholníky, pečieme na papieri.