Cibuľová omáčka

Cibuľová omáčka

Nateraz v ostatnej relácii „Z kuchyne starých mám" sme pripravovali zemplínske jedlá. Recept na raňajky - praženú cibuľu na slaninke, tzv-ný „ujvárošský frištik" ponúkla naša poslucháčka pani Viera zo Slanského Nového Mesta. Do Ujvárošu, do zmiešaného slovensko - maďarského prostredia, si ho priniesla z rodných Plechotíc v podobe, ako ho robila jej mama, aj keď mu napokon dala pomaďarčený názov. Sama o tomto jedle v úvode s humorom povedala.

cibulova_omacka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na plechotický „ujvárošský frištik" podľa receptu našej poslucháčky pani Viery zo Slanského Nového Mesta potrebujeme: 50 gramov na kocky nakrájanej slaniny, dve veľké cibule, trochu soli, čierneho mletého korenia, vegety, mletej červenej a štipľavej papriky, a deci a pol vody. Slaninu vyškvaríme, na vrch položíme cibuľu nakrájanú na kolieska, osolíme a ochutíme, pričom môžeme pridať aj trochu rasce. Krátko - asi minútu - pod pokrievkou popražíme - podusíme, potom podlejeme vodou, pomiešame a 20 minút pomaly dusíme, čím odparíme prebytočnú vodu, takže nám vznikne taká mazľavá cibuľová omáčka, ktorú jeme s chlebom.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame