Krokety z karfiolu

Krokety z karfiolu

Karfiol, tak ako iné druhy zeleniny, patrí v kuchyni k všestranne využiteľným surovinám. Ku skorým odrodám patrí karfiol Beta, ktorý je určený k studenému rýchleniu a veľmi skorému pestovaniu na záhone. Pre neskoršie pestovanie je určená odroda Boraso. V tomto období sa už dá vybrať druh, ktorý vám vyhovuje. Môžete ho zapiecť, pripravovať kaše, variť alebo jesť surový. Pokiaľ ho obľubujete vyprážaný, vhod vám príde recept od našej poslucháčky, pani Márie Humenného. Zvykne pripravovať krokety z karfiolu.

Krokety z karfiolu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tento recept vôbec neznie zle, pokiaľ ste si nestihli všetko zapísať, zopakujem, čo potrebujete na jeho prípravu a aký je postup. Suroviny - pol kilogramu karfiolu alebo brokolice podľa toho, čo máte radšej, 20 až 25 dkg plesového syra, jedno až dve vajíčka, strúhanku a olej. Karfiol uvaríte v neosolenej vode, scedíte a rozpučíte vidličkou. Plesňový syr postrúhate, zmiešate s vajíčkami a pridáte ku karfiolu. Zmes zahustíte trochou strúhanky, tvarujete okrúhle alebo oválne krokety, ktoré obalíte v strúhanke a vypražíte na oleji.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame