Stravovacie návyky našich predkov boli možno prosté, ale nie primitívne. Na rozdiel od nás nejedli veľké množstvá bieleho pečiva a predvarené polotovary, nepoznali cukor a jedlá si sladili jedine medom a konzumovaním divého ovocia. Mali štíhle postavy, boli pekne urastení a zdraví, čo dokazujú aj antropologické analýzy ostatkov vtedajšej populácie. Niektoré z potravín, ako ich poznáme a konzumujeme dnes, sa veľmi líšia od obyčajného jedla, ktorým sa ľudia živili po celé veky, a na ktoré bolo naše telo geneticky adaptované. Danuša Reginová zisťovala, čo si o tom myslí košický dietológ Peter Tóth, ktorý sa stravou našich predkov inšpiruje aj v súčasnosti.
jedlo_predkovia Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Jedlo našich predkov
20. 10. 2016 13:27 | Najbližšie k vám
