V relácii „Z kuchyne starých mám", v ktorej sme pripravovali jedlá zo zemiakov. Na „zemiakové veterníky", ktorých recept ponúkla naša poslucháčka pani Anna z Košíc, potrebujeme.
zemiakove_veterniky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Na „zemiakové veterníky" podľa receptu našej poslucháčky pani Anny z Košíc potrebujeme: kilo a pol zemiakov uvarených v šupke, 3 žĺtky, 15 dekagramov maizeny, 5 dekagramov masla a deciliter až dva decilitre mlieka. Z uvedených ingrediencií si pripravíme hustú kašu, ktorú dáme do plátenného vrecúška s veľkým hviezdicovým otvorom, a na vymastený plech striekame kôpky, ktoré necháme v rúre upiecť do ružova. Spomínané veterníky si môžeme pripraviť aj farebne, a to tak, že cesto rozdelíme na tri časti - prvú necháme bielu zemiakovú, do druhej časti dáme lyžicu až dve lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku, a do tretej časti lyžicu rozmrazeného špenátu. Takto si môžeme pripraviť aj zemiakovú kašu, ktorú vrstvíme ako piškótové cesto, pričom jedna vrstva bude zelená špenátová, druhá biela zemiaková a tretia bude paradajková.