Nateraz v ostatnej relácii „Z kuchyne starých mám" sme sa inšpirovali vianočnými trhmi a tak sme pripravovali obľúbené mäsové jedlá „do chrumkava". Recept na kurča na soli ponúkla naša poslucháčka pani Marta z Vajkoviec.
kurca_na_soli Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Na kurča na soli podľa receptu našej poslucháčky pani Marty z Vajkoviec potrebujeme pol kila až kilo soli, ktorú podľa veľkosti zapekacej misy nasypeme na dno misy v hrúbke jedného prsta, a na tu soľ položíme na polky rozrezané kurča tou zrezanou stranou. Ochutíme vegetou a kari korením, vrch prikryjeme alobalom, aby kurča pri pečení nevyschlo, po hodine potom alobal dáme dole a dopečieme do chrumkava. Ako prílohu môžeme urobiť „zemiakové fašírky", k čomu okrem varených zemiakov potrebujeme jedno vajce, dve lyžice múky, na ochutenie vegetu, no a z takto pripravenej zmesi robíme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke, z oboch strán opečieme a podávame opäť podľa chuti s kyslou uhorkou alebo so sladkým kompótom.