Nateraz v ostatnej relácii Varíme s Reginou sme piekli domáce sladkosti, teda zákusky a torty. Recept na jablkovú tortu ponúkla naša poslucháčka pani Valéria z Trebišova.
Na jablkovú tortu, ktorej recept nám ponúkla naša poslucháčka pani Valéria z Trebišova potrebujeme 5 až 7 jabĺk podľa veľkosti tortovej formy. Jablka očistíme, necháme celé, len z nich vyberieme jadrovníky. Tortovú formu vytrieme olejom, dobre vysypeme kryštálovým cukrom a vložíme jablká. Ešte pred tým otvory po jadrovníkoch naplníme zmesou, na ktorú rozložíme nasekané orechy alebo oriešky, zopár hrozienok, rozdrvené piškóty, trochu cukru a môžeme pokvapkať rumom. Takto naplnené jablká teda vložíme do tortovej formy a dáme „predpiecť“. Medzitým si pripravíme piškótu, na ktorú potrebujeme 6 vajec, 12 dekagramov práškového cukru, 12 dekagramov polohrubej múky a polovičku prášku do pečiva. Klasicky bielka vyšľaháme s troškou soli, postupne pridávame cukor, žĺtky a nakoniec zmiešame múku s práškom do pečiva. Touto piškótovou zmesou predpečené jablká zalejeme a dáme upiecť. Po upečení vychladíme, vyklopíme a zdobíme šľahačkou, vrch môžeme posypať grankom alebo čokoládou.
23140404-jablkova-torta-kondor Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.