Losos u nás síce stále nepatrí k najlacnejším morským rybám, ale pri občasných obchodných zľavách sa dá kúpiť aj v prijateľnejších cenách. Z času na čas je ich dobré využiť, pretože mäso tejto ryby je veľmi chutné, prakticky nie sú problémy s kosťami, a ak sa ho rozhodneme pripravovať „na teplo“, strávime pri sporáku iba chvíľku.
A potom si filety z neho môžeme pripraviť – napríklad – podľa receptu našej poslucháčky, pani Terky z Košíc ako losos s mrkvou:
231405061121-recept-losos-s-mrkvou-tal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu lososa s mrkvou, podľa receptu pani Terky z Kosíc – potrebujeme iba zopár vecí, a to:
Filety z lososa, olivový olej, citrónovú šťavu, mrkvu, maslo, pór, vegetu a alobal.
Filety pokvapkáme citrónovou šťavou, polejeme olivovým olejom a necháme chvíľku „odležať“, aby olej vsiakol do mäsa. Medzitým si očistíme mrkvu a nakrájame na kolieska, rovnako naporciujeme aj pór, dochutíme vegetou a dáme podusiť na masle. Porcie pripravených lososích filetov poukladáme na alobal, na každú dáme pripravenú mrkvovo-pórovú zmes, zabalíme a dáme zapiecť do predhriatej rúry na cca 15 minút.
Podávame buď bez akejkoľvek prílohy, prípadne so zeleninovým šalátom, alebo s opečenými zemiakmi.