Možno aj vy patríte medzi tých, ktorým na jar chýbajú vitamíny a radi si ich doprajú vo väčšom množstve – pravdaže nie v tabletkovej forme, ale v prirodzenej podobe. Veď konečne po zime dostať čerstvú zeleninu dopestovanú na našom území. Napríklad aj červenú, či bielu reďkovku, z ktorej sme pripravovali pokrmy v nedávnom vydaní relácie Varíme s Reginou, kam zavolala aj pani Helena z Vranova nad Topľou.
Ak si chcete pripraviť zdravé raňajky, či ľahkú večeru podľa receptu pani Heleny z Vranova nad Topľou, nachystajte si biele alebo červené reďkovky, cibuľu, olivový olej, pár listov mladej žihľavy a tavený syr. Na šalát budete potrebovať surovú červenú repu, soľ, rascu, olivový olej, mleté vlašské orechy a prípadne kyslú smotanu alebo biely jogurt. Postup je veľmi jednoduchý. Na olivovom oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme k nej nastrúhanú reďkovku a zopár umytých, nadrobno nasekaných listov žihľavy. Podusíte a pridáte tavený syr. K tomu si môžete pripraviť šalát zo surovej červenej repy, ktorú očistíte, najemno nastrúhate, osolíte, pridáte trocha olivového oleja a mleté vlašské orechy. Premiešate, pridať môžete podľa chuti buď smotanu alebo biely jogurt a zdravé jedlo je na svete.
23140513-recept-redkovka-ranajky-vaculova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.