Naša poslucháčka,pani Marta z Oľšova(okres Sabinov) patrí k tým gazdinkám, ktoré – pokiaľ ide o zajace a králiky – nie sú závislé na tom, či a kto im – sem-tam – nejakého králika „podaruje“. – Chovajú si ich – totiž – sami. Je tak iba prirodzené, že ho svojim „stravníkom“ môže pripraviť podľa ich želania: v akomkoľvek termíne a na akýkoľvek spôsob.
Jeden z nich v podobe králika s majonézou nám tiež nedávno ponúkla:
Na prípravu Králika s majonézou od našej poslucháčky, pani Marty z Oľšova potrebujeme:
Králika, majonézu, soľ, mleté čierne korenie, trochu cesnaku a grilovacie korenie.
Králika večer vopred očistíme a naporciujeme. Osolíme, okoreníme, môžeme pridať roztlačený cesnak a potrieme majonézou. V takomto „páce“ necháme odstáť v chladničke do nasledujúceho dňa. Na druhý deň porcie rozložíme na plech, dochutíme grilovacím korením, jemne podlejeme a dáme piecť do rúry. Počas pečenia mäso polievame šťavou z výpeku, prípadne – podľa potreby – podlievame.
231405201121-recept-kralik-s-majonezou-tal (MP3, 360kB)