Čo budem dnes variť? Toto je častá otázka gazdiniek, ktoré doma pravidelne pripravujú jedlá pre seba a svojich blízkych. V našom vysielaní vám pravidelne ponúkame tipy na jedlá, ktoré vám v rozhodovaní nad hrncami môžu pomôcť. Dnes si môžete zapísať recept poslucháčky Kvety z Michaloviec na zemiakovo-hráškovú polievku.
Na zemiakovo-hráškovú polievku potrebujeme ½ kg zemiakov, 200g hrášku, zeleninový bujón, soľ, korenie, cesnak, smotanu na varenie, mlieko, maslo a na malé kúsky nakrájaný a opečený chlieb. Zemiaky a hrášok uvaríme spolu s bujónom do mäkka, potom polievku rozmixujeme. Pridáme cesnak, smotanu na varenie, trochu mlieka, maslo a necháme prevrieť. Dochutíme soľou a korením. Pri servírovaní podávame polievku dozdobenú celým hráškom a opečenými kúskami chleba.
23140616xxxx-rec-zemiakovo-hraskova-slaninkova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.