Šúľance

Šúľance

Sladkým jedlom sa obyčajne potešia najmenší stravníci, ktorí si radi pooblizujú nielen všetky prsty, ale často aj taniere.

Šúľance, ktoré si dnes môžete pripraviť podľa receptu našej poslucháčky od Prešova, sú vďačným jedlom aj v tom, že deti môžete zapojiť aj do ich prípravy -  a tak si tú svoju porciu môžu samostatne pripraviť. Najprv by ste si však mali zapísať nasledujúci recept a to, čo na spomínané jedlo budete potrebovať.

 

Na makové šúľance potrebujeme 1 kg varených podusených zemiakov, 40dkg hrubej múky, 1 vajce, soľ, cukor, mak, maslo a olej. Z cesta a múky trošky soli a cukru vypracujeme šúľance – a to tak, že z cesta vytvarujeme valčeky  a pokrájame ich na dvojcentimetrové kúsky. Uvaríme ich a medzi tým roztopíme maslo. Šúľance môžeme podávať posypané makom alebo strúhankou, dochutené maslom a poliate maslom.

23140711xxxx-rec-sulance-slaninkova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veronika Slaninková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame