Na pôde SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach sa opäť po roku súťažilo o najlepšieho kuchára Zemplína.
Druhý ročník gastronomickej súťaže „KUCHÁR ZEMPLÍNA“ bol rozdelený do dvoch dní a dvoch kategórií. V kategórii junior si medzi sebou sily v kuchárskom umení merali študenti stredných hotelových a odborných škôl z rôznych kútov východného Slovenska. V kategórii senior prišli to najlepšie vo svojom fachu ukázať už profesionálni kuchári zastupujúci popredné reštaurácie nášho regiónu. Kristína Bertičová navštívila prvý deň súťaže a teda mladšiu kategóriu súťažiacich. Na vlastné oči sa presvedčila, že študenti predviedli to najlepšie zo svojho kuchárskeho umenia, za čo by sa nemuseli hanbiť ani pred svojimi už skúsenejšími staršími kolegami –profesionálnymi kuchármi. To jej pri mikrofóne potvrdil aj predseda poroty Peter Krištof, inak podpredseda prešovského klubu kuchárov a cukrárov v Prešove.
23141021-temat-kuchar-zemplina-01-ber Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To, že porota to pri výbere toho najlepšieho studeného gastro - zážitku vôbec nemala jednoduché svedčilo aj to, že na súťažnom stole boli dobroty od rôznych cukroviniek, rolád, praliniek, až po skutočne prepracované torty a nechýbali plnené mäsá či cherry paradajky na rozličné spôsoby. Pri mikrofóne Kristíny Bertičovej hovorí predseda porotyMilan Seléši (SOŠ Ružomberok) za studenú kuchyňu.
23141021-temat.publi-kuchar-Zemplina-02-ber Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.