Cvikla je vďačná zelenina, ktorú môžete využiť surovú, sterilizovanú, varenú i pečenú. No a práve recept na pečenú cviklu s tvarohom máme od poslucháčky pani Anny z Košíc.
cvikla_s_tvarohom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pre milovníkov cvikly, ktorí si nestihli zapísať recept na Cviklu s tvarohom, ho zopakujeme. Pol kilogramu cvikly ošúpeme, mierne ju obalíme v morskej soli, zabalíme do alobalu a pečieme asi pol hodinu v rúre pri 180 stupňoch. Medzitým zmiešame tvaroh s troma až piatimi lyžicami minerálnej vody a pridáme trošku korenia. Suroviny dobre premiešame a pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme pretlačeným cesnakom. Hotovú dobrotu podávame so zemiakmi alebo celozrnnou bagetou.