Šampiňón alebo Pečiarka záhradná, je druh huby, ktorý sa vo svete i u nás teší veľkej obľube. Je nielen chutná, ale i zdravá a ľahko dostupná každému milovníkovi húb. Šampiňóny v sebe skrývajú vysokú hodnotu vitamínov a minerálnych látok. Pokiaľ ste na dostali chuť, môžete si ich pripraviť spolu s nami. Recept na Plnené šampiňóny nám zatelefonovala pani Marta z Košíc.
plnene sampinony;
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu tohto jedla teda budeme potrebovať: šampiňóny, cibuľu, olej, syr v črievku, údené tofu, zemiaky, soľ, korenie. Najprv si uvaríme zemiaky v šupke, potom ich očistíme a nastrúhame do pekáča. Na oleji speníme cibuľu, pridáme k nej nožičky a vydlabané vnútro zo šampiňónov. Pridáme ďalej syr z črievka a údené tofu, prípadne dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Keď sú huby mäkké, tak touto podusenou zmesou naplníme šampiňóny, a poukladáme ich na zemiaky do pekáča. Na každý šampiňón dáme asi jednu lyžičku kyslej smotany a zapečieme.