Jahodový sirup

Jahodový sirup

Milovníci jahôd si toto obdobie nevedia vynachváliť, keďže je akurát ich sezóna. Vyskúšať sa dajú v šaláte, s mäsom, pečené alebo aj ako zmrzlina, či pena. Nám zatelefonovala poslucháčka Anna z obce Veľké Trakany recept na Jahodový sirup.

Jahodovy sirup Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujem ešte postup. Jahody natlačíme do sklenenej fľaše a necháme na svetlom mieste prikryté handrou približne 7 dní. Potom ich precedíme cez plátenku , podľa toho koľko máme šťavy, toľko cukru pridáme. Prevaríme, penu pozbierame a dáme do fliaš. Sirup nám vydrží dva až tri roky. Dá sa pripraviť nielen z jahôd, ale napríklad i z malín či iného druhu ovocia. Ďalší recept vám ponúkneme opäť zajtra.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame