Keď sa babie leto skončí, opäť nám prídu vhod zahustené polievky, ktoré nielen zasýtia, ale aj zahrejú žalúdok. V relácii Z kuchyne starých mám jednoduchý recept na fazuľovú zahustenú polievku, po východniarsky na fazuľovú polievku „nahusto" ponúkol náš poslucháč pán František zo Svidníka. Na fazuľovú polievku „nahusto" podľa receptu nášho poslucháča pána Františka zo Svidníka môžete tak ako on použiť veľkú fazuľu, údené koleno, podľa možnosti domáce, ktoré dáme variť spolu s fazuľou. Kým sa koleno uvarí, zvykne byť mäkká aj fazuľa. Keď je koleno uvarené, vyberieme ho, a dáme do hrnca koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky, teda predovšetkým mrkvu a petržlen, a dochutíme. Na záver pokrájame do polievky to uvarené koleno, a zahustíme so zemiakmi, prípadne kto chce, môže zahustiť aj múkou. Podávame s chlebom.
fazulova_nahusto
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.