Jarný žĺtkový koláč

Jarný žĺtkový koláč

Veľká noc je síce za nami, ale možno dnes ešte očakávate návštevu rodiny, či známych. Narýchlo neviete, čo uvariť alebo upiecť. Zbavíme vás dlhého premýšľania tipom na rýchly jarný žĺtkový koláč. Je to obľúbený recept našej poslucháčky Márie z Košíc, ktorá nám zatelefonovala a nadiktovala postup prípravy.

Jarny zltkovy kolac Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jarný žĺtkový koláč si pripravíme: 25 dkg margarínu, 25 dkg práškového cukru, 12 dkg polohrubej múky, 25 dkg orechov, jeden prášok do pečiva, 5 bielkov. Vymiešame si margarín s cukrom a postupne pridávame ostatné ingrediencie. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a pomaly spracovávame. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Na polevu si vymiešame 25 dkg cukru s piatimi žĺtkami. Nalejeme ju na ešte horúce cesto. Koláč necháme vychladnúť a krájame nožom, ktorý si predtým namočíme v horúcej vode.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame