Ak máte radi fašírky alebo všeobecne mleté mäso a nedokážete sa ho vzdať ani počas pôstu, potešíme vás nasledujúcim receptom. Existuje veľa spôsobov, ako pripraviť fašírky, i v tomto prípade platí, že vo fantázii sa medze nekladú. Naša poslucháčka Anna, ktorá nám zatelefonovala pripravuje rada fašírkovú roládu a prezradí vám postup a suroviny, ktoré potrebujete na jej prípravu.
Fasirkova rolada
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujem postup na túto tzv. fašírkovú roládu. Kilo mletého mäsa osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a prilejme dva decilitre mlieka. Všetko dobre premiešame a necháme cez noc postáť v chladničke. Na celofáne potretom masťou roztlačíme mäsovú zmes do tvaru obdlžníka. Mäso môžeme plniť čím len chceme, praženicou, šunkou so syrom alebo kápiou či varenými vajíčkami. Pomocou celofánu stočíme mäso do tvaru rolády. Necháme hodinu postáť a zabalíme ju potom do alobalu. Roládu dáme do pekáča a podlejeme pol litrom vody, potom pečieme pri 200 stupňoch približne hodinu.