Z rozličného drobného ovocia typu malín, černíc, čučoriedok, brusníc, ríbezlí možno pripraviť veľmi chutné zákusky, alebo koláče, vhodné tak ku príjemnému posedeniu pri káve, či na raňajky, alebo kedykoľvek inokedy, počas dňa. – K takýmto sladko-ovocným pochúťkam možno zaradiť aj Ovocný šťavnatý koláč s pudingom od našej poslucháčky, pani Boženy z Košíc:
Na ovocný šťavnatý koláč s pudingom – podľa receptu pani Boženy z Košíc – potrebujeme:
6 vajec, 35 dkg kryštálového cukru, 35 dkg polohrubej múky, jeden kypriaci prášok do pečiva, dva dcl oleja, jedno dcl rumu a pol dcl mlieka.
Pred prípravou cesta si uvaríme hustý puding – podľa chuti; ak použijeme hotový, tak dva pudingy pripravené v pol litri mlieka, a necháme ho vychladnúť.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pomaly pridáme olej, rum a mlieko a na záver postupne primiešame múku s práškom do pečiva. Dobre vymiešané cesto vylejeme na – dopredu vymastený a múkou vysypaný – plech.
Na to – v kôpkach – rozprestrieme pripravený a vychladnutý puding a na ne poukladáme ľubovoľné drobné ovocie: maliny, jahody, ríbezle, čučoriedky, černice a podobne.
Koláč dáme na 30 až 35 minút zapiecť do rúry. Keď je upečený, vyberieme ho z rúry a kým je horúci, potrieme ho zmesou kyslej pochúťkovej smotany vymiešanej s tromi vanilkovými cukrami a dáme ho vychladiť.
231309121135-recept-ovocny-stavnaty-kolac-tal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.