Dnes sa ešte raz pozrieme do receptov na pirohy, ktoré sme pripravovali v relácii „Z kuchyne starých mám". Nechýbal medzi nimi ani recept na pirohy z pohánkovej múky, ľudovo nazývanej „tatarka", z čoho vznikol aj názov tatarčené pirohy, ktoré v tomto prípade ponúkla naša poslucháčka pani Jolana z Humenného.
tatarcene_pirohy
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na tatarčené pirohy podľa receptu našej poslucháčky pani Jolany z Humenného potrebujeme múku hladkú a múku z tatarky v pomere jedna k jednej, zmiešame s vodou na mäkké vláčne cesto, rozvaľkáme, a po plnení pirohy pred varením zakryjeme, aby veľmi nevyschli. Plníme zemiakovou plnkou, do ktorej okrem soli a cukru pridáme aj žĺtok.