Nateraz v ostatnej relácii „Z kuchyne starých mám" sme pripravovali nátierky, medzi ktorými nechýbala ani hubová nátierka. Keď budú rásť „podpinky", môžete ju pripraviť podľa receptu našej poslucháčky pani Jany z Veľkého Šariša.
hubova_natierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Na hubovú nátierku z podpiniek podľa receptu našej poslucháčky pani Jany z Veľkého Šariša budeme potrebovať 7 decilitre obvarených podpiniek, 4 až 5 zelených paprík, 4 až 5 cibuliek, po dva decilitre kečupu a oleja, a na ochutenie červenú papriku, vegetu, soľ, čierne korenie a môžeme pridať aj jeden feferón. Všetko pokrájame, varíme 10 minút a môžeme to rozmixovať, alebo - pomlieť na mäsovom mlynčeku a povariť na požadovanú hustotu, - naložíme do malých fľaštičiek a sterilizujeme 20 minút. Ako sme počuli hubová nátierka z podpiniek je výborná na hrianky.