Karfiolová polievka s haluškami

Karfiolová polievka s haluškami

V ostatnom vysielaní relácie Z kuchyne starých mám vás zaujali recepty z karfiolu. Napríklad taký, notoricky známy, zapečený karfiol je chutný a ľahký ako obed alebo večera. Karfiol ako mozoček v kombinácii so zemiakovou kašou takisto zachutí a viacerí poznajú práve takýto spôsob prípravy. Výborný recept nám však zatelefonovala naša poslucháčka Jolana z Humenného, ide o karfiolovú polievku s haluškami.

Karfiolová polievka s haluškami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na túto polievku budeme potrebovať - jeden karfiol, dva zemiaky, 8 dkg masla, jeden liter zeleninového vývaru, muškátový oriešok, mleté čierne korenie. Na halušky si pripravíme jedno vajíčko, tri polievkové lyžice krupice, tri polievkové lyžice strúhaného syra - ementálu alebo parmezánu, dva prelisované strúčiky cesnaku, soľ a posekanú pažítku. V hrnci si rozohrejeme maslo na ktorom chvíľu osmažíme karfiol rozobratý na ružičky, pridáme zemiaky nakrájané na kocky, zalejeme vývarom, podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme aj štipkou muškátového oriešku. Varíme desať minút, potom odoberieme časť karfiolu do misky. Zvyšok polievky ešte 10 minút povaríme a rozmixujeme. Z hustejšieho cesta - teda z vajíčok, krupice, strúhaného syra a cesnaku urobíme halušky, ktoré hádžeme do vriaceho krému, na koniec pridáme odobratý karfiol, polievku dovaríme a podávame s pažítkou. Prajeme vám dobrú chuť!


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame