Nateraz v ostatnej relácii „Z kuchyne starých mám" sme pripravovali takzvané rýchle nátierky. Recept na špenátovú nátierku ponúkla naša poslucháčka pani Viera zo Slovenského Nového Mesta.
spenatova_natierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.Na špenátovú nátierku podľa receptu našej poslucháčky pani Viery zo Slovenského Nového Mesta potrebujeme jeden mrazený špenát, 250 gramov masla, jednu polievkovú lyžicu oleja, 3 - 4 strúčiky cesnaku, soľ a čierne korenie. Do väčšieho hrnca dáme olej, pridáme pretlačený cesnak, ktorý opražíme do ružova, pridáme mrazený špenát, ktorý necháme roztopiť tak, aby sa z neho úplne odparila voda, pričom občas pomiešame, aby nám to neprihorelo, a keď je špenát úplne rozmrazený, roztopený a vychladnutý, primiešame doň celé maslo, osolíme a dochutíme čiernym korením. Ako ste počuli, cesnak môžeme pridávať podľa chuti, prípadne urobiť len polovičnú dávku.