Plnená kapusta

Plnená kapusta

Nateraz v ostatnej relácii „Z kuchyne starých mám" sme pripravovali jedlá z mletého mäsa. Na plnenú kapustu, ktorej recept ponúkla naša poslucháčka pani Helena z Košíc, potrebujeme.

plnena_kapusta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na plnenú kapustu podľa receptu našej poslucháčky pani Heleny z Košíc potrebujeme pol kila čerstvého zomletého mäsa - môže byť pliecko, a pol kila ryže, ktorú poriadne premyjeme, v osolenej vode 5 minút povaríme a scedíme. Do takto pripravenej ryže pridáme mäso, mleté čierne korenie, cesnak, trocha vegety, soli, do tmava spraženú cibuľu, paradajkový pretlak, a podľa potreby to opäť môžeme dochutiť soľou, korením a vegetou, no a takto pripravenou zmesou plníme kapustné listy. Na dno hrnca môžeme dať slaninu alebo bravčové kosti, prekryjeme ich prázdnymi kapustnými listami, na ktoré potom ukladáme plnené kapustné listy. Zalejeme vodou a paradajkovým pretlakom, tak aby plnené kapustné listy boli úplne zaliate a varíme približne trištvrte hodinky.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame