Dnes opäť načrieme do jedál, ktoré sme v našom gastromagazíne pripravovali zo zemiakov. Naša poslucháčka pani Margita z Humenného nám ponúkla svoj recept na pečené pirohy.
Na pečené pirohy podľa receptu našej poslucháčky pani Margity z Humenného potrebujete uvarené zemiaky, - môžu byť varené aj v šupke – ktoré v tomto prípade vypracujete s hladkou múkou na jemné cesto. Cesto potom rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky, ktoré plníme plnkou. Tú si pripravíme tak, že na panvici upražíme kyslú kapustu s cibuľkou. Takto pripravené pirohy potom vyprážame v oleji. A ešte dôvetok k tomu, ako pani Margita robí zemiakové halušky – vajíčko do cesta nepridáva, pričom halušky do hrnca doslova hádže lyžičkou z taniera. Halušky robí so sladkou kapustou upraženou na cibuľke, pričom ich ešte omastí škvarkami.
231310291135-pecene-pirohy-kondor Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.