Cviklový sirup

Cviklový sirup

Cvikla je jesenná pochúťka, ktorá je veľmi prospešná pre zdravie. Obsahuje železo, ktorého výskyt je u nej v porovnaní s inými potravinami  mimoriadne vysoký. Cviklu by teda mali často konzumovať najmä chudokrvní ľudia. Zároveň je vynikajúca aj pri znižovaní cholesterolu krvi. Denne by ste si mali dopriať deci čerstvej šťavy, ktorá má zároveň aj preventívne účinky pred prechladnutím a chrípkou. A preto by sme ju mali zaradiť do svojich jedálničkov práve v tomto období. P. Oľga z Moldavy nad Bodvou – vám teraz ponúkne recept na chutný Cviklový sirup.

Z cviklového sirupu si môžete pripraviť lahodný nápoj, či ochutiť ním šálku čaju. Na jeho prípravu budeme potrebovať: 2 kilogramy cvikly, ktorú očistíme, narežeme a dáme variť na jednu hodinu do 4 litrov vody. Následne šťavu precedíme, pridáme do nej 3 kilogramy cukru a kyselinu citrónovú. Prudko nevaríme na plameni, len udržiavame pokiaľ sa cukor neroztopí. Na záver do sirupu pridáme ovocnú esenciu, alebo ovocný diabetický sirup a necháme 3 minúty povariť. Vo finále sirup nalievame do fliaš a z cvikly, ktorá nám zostala si pripravíme prílohu k jedlu.

231311061141-recept-cviklovy-sirup-bacova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Martina Bačová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame