Odborníci zistili, že tekvica sa s obľubou používala už v starom Ríme a Grécku. Okrem nich si však na nej radi pochutnávali aj americkí indiáni. Do strednej Európy ju údajne priniesol preslávený Krištof Kolubus. V jesennom období je práve táto plodina kráľovnou kuchyne. A očividne to vie, aj p. Oľga z Moldavy nad Bodvou, ktorá sa s nami podelila o recept na chutné Tekvicové placky. Ak radi varíte bez kuchynskej váhy a odmeriek – určite tento recept oceníte.
Ak vás recept na Tekvicové placky p. Oľgy z Moldavy nad Bodvou zaujal - ešte raz si ho zopakujeme. Tekvicu očistíme, postrúhame a vytlačíme z nej prebytočnú vodu. Pridáme nastrúhaný tvrdý syr a jedno väčšie jablko. Do zmesi následne dáme dve vajcia, hladkú múku, polovicu droždia, vegetu, soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu premiešame a lyžicou ukladáme tekvicové placky na rozpálený olej. Servírujeme so šalátom, alebo zemiakovým pyré.
2313110511xx-recept-tekvicove-fasirky-bacova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.