Nepečené vianočné pečivo je chutné, jednoduché a pripravíte ho šmahom ruky. Nikdy sa vám nepripečie, neprepáli, preto jeho výrobu zvládnu aj začiatočníci v kuchyni. Všetky tieto atribúty spĺňa aj recept p. Anny z Vyšnej Sitnice na Anjelské oči. Pripravte si tieto suroviny:
Na tento nepečený dezert p. Anny z Vyšnej Sitnice potrebujeme: 4 vajcia, 5 dekagramov masla, 8 dekagramov strúhaného kokosu, 15 dekagramov práškového cukru, 5 lyžíc vaječného koňaku a čokoládovú polevu.Vajcia uvaríme na tvrdo, pričom na prípravu dezertu použijeme iba žĺtky, ktoré nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme zmäknuté maslo, cukor, vaječný koňak a strúhaný kokos. Zmes spracujeme do tuhšej hmoty, z ktorej tvarujeme guľky. Vložíme ich do papierových košíčkov a vtlačíme do nich hlbšiu jamku. Guľky necháme odpočívať v chladničke 1 hodinu. Na záver do jamiek nalejeme čokoládovú polevu.
23131211xxxx-recept-anjelske-oci-bacova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.