Brokolica so šampiónovou omáčkou pani Anny z Košíc

Brokolica so šampiónovou omáčkou pani Anny z Košíc

Už v Rádiobudíku sme vám ponúkli zoznam základných surovín pre dnešný zdravý poslucháčsky recept. Jeho základom je – stále viac sa u nás – udomácňujúca „elektráreň živín“, ako niektorí hovoria brokolici. – Suroviny ako aj postup prípravyBrokolice so šampiňónovou omáčkou, ešte raz priblíži naša poslucháčka, pani Anna z Košíc:

Zopakujme teda, že na Brokolicu so šampiňónovou omáčkou – podľa predchádzajúceho receptu – potrebujeme:

Hlávku brokolice, kocku zeleninového bujónu, alebo čajovú lyžičku vegety a 5 až 10 dekagramov tvrdého strúhaného syra.

Na šampiňónovú omáčku si pripravíme: 30 dekagramov šampiňónov, dve polievkové lyžice oleja, jednu cibuľu, jednu šľahačkovú smotanu, lyžicu hladkej múky, mleté čierne korenie, jednu až dve lyžice horčice a vývar z brokolice.

Postup: očistenú, umytú a na menšie ružičky rozobratú brokolicu – spolu s pokrájaným hlúbikom – iba krátko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali bujón alebo vegetu. Medzitým si pripravíme omáčku, a to tak, že: na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané šampiňóny a udusíme do mäkka, pričom podlievame vývarom z brokolice. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do udusených šampiňónov a ešte krátko povaríme.

Uvarenú brokolicu potom polejeme pripravenou hubovou omáčkou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom a – ako prílohu – podávame varené alebo opekané zemiaky.

 

231402191121-recept-brokolica-so-sampin Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame