Tvarohové čeregy

Tvarohové čeregy

Hoci sú už tohtoročné fašiangy definitívne za nami, my si ich teraz tak trošku pripomenieme aspoň v recepte, ktorý ste si mohli vypočuť v sobotňajšej relácii Varíme, pečieme. Recept na klasické čeregy nám diktovala pani Ľubica z Jenkoviec. Podľa nej totiž čeregy nie sú to isté, čo fánky.

Na čeregy s tvarohom – podľa receptu pani Ľubice z Jenkoviec – budete potrebovať ½ kg polohrubej múky, ½ kg tvarohu, štipku soli, trochu cukru, dve vajíčka a sódu bikarbónu. Z týchto surovín si vypracujete cesto, ktoré necháte odpočívať ½ hodiny na chladnom mieste. Po rozvaľkaní z neho vykrajujete kosoštvorce, ktoré uprostred narežete, cez otvor prevlečiete protiľahlé cípy a vyprážate na panvici v horúcom tuku. Upečené tvarohové čeregy obalíte v práškovom cukre.

23140306xy-recept-tvarohove-ceregy-vaculova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Iveta Vaculová

Živé vysielanie 17:48

Práve vysielame