V našom vysielaní sme už na tomto mieste pripomenuli, že teplota zeminy, do ktorej vysádzame zeleninové priesady do voľnej pôdy v záhrade, sa líši podľa druhu priesad. Kým priesady kalerábov, zeleru či šalátov znesú aj nulové teploty pôdy, či mínus jeden stupeň, teplomilné priesady ako paradajky, papriky a uhorky zvlášť potrebujú už teplotu pôdy najmenej plus 12 stupňov Celzia. Spolu s Jánom Kondorom sa dnes pozrieme na to, ako zeleninové priesady vysádzať. Pri tejto príležitosti košický zeleninár Alfonz Mihalič použil priesadu paradajky s bohatým koreňovým systémom. dobra_rada_vysadba_priesad Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. {"datePublished":"2020-05-20T13:28:29 CEST","description":"dobra_rada_vysadba_priesad","name":"dobra_rada_vysadba_priesad","thumbnailUrl":"https://www.stvr.sk/media/a501/image/file/1/0000/rtvs-00009379.png","duration":"PT3M39S","@id":"https://reginavychod.stvr.sk/clanky/vas-najblizsi-svet/225195/vysadba-priesad","embedUrl":"https://www.stvr.sk/embed/audio/228586","@context":"https://schema.org","@type":"AudioObject","uploadDate":"2020-05-20"}