Cviklové placky

Cviklové placky

Medzi tipmi na pôstnejšie jedlo tohto obdobia sme vám ponúkli poslucháčsky recept, ktorého základom bola červená repa alebo cvikla. – Dnes bude táto výživná a očistná zelenina, používaná najmä na detoxikáciu, či na liečenie viacerých „jarných“, ale i vážnejších zdravotných problémov, opäť hlavnou surovinou. A to v recepte od našej stálej poslucháčky, pani Anny Košíc. – Poznačte si potrebné suroviny na cviklové placky,a tiež spôsob ich spracovania:

Na cviklové placky – podľa receptupani Anny z Košíc – potrebujeme:

¼ kilogramu cvikly, 2-3 strúčiky cesnaku, čajovú lyžičku majoránky, soľ, mleté čierne korenie, jedno vajce a – v závislosti od množstva cvikly – hladkú alebo bezlepkovú múku.

Surovú cviklu očistíme a nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme vajce, koreniny a – podľa hustoty – múku a dochutíme soľou.

Potom na panvici s horúcim olejom vyformujeme placky podobne, ako pri príprave zemiakových.

Skombinovať však možno aj cviklu so zemiakmi v pomere 1:1.

231403131121-recept-ryba-cviklove-placky-tal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Miroslav Talavašek

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame