Dnes podrobujeme v našej rozhlasovej kuchyni reďkovky tepelnej úprave. Pani Anna z Košíc nám totiž ponúkla recepty na vyprážané reďkovky a na reďkovkovú omáčku.
Na vyprážanú reďkovku budete potrebovať zväzok reďkoviek, mleté bravčové mäso, 2 vajcia, ½ dl mlieka, soľ, čierne korenie, strúhanku a olej. Reďkovky umyjeme, mleté mäso zmiešame so žĺtkami, s mliekom, osolíme ho a okoreníme, pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a v prípade potreby zahustíme strúhankou. Mäsovou zmesou obalíme reďkovky a vyprážame ich zo všetkých strán v rozpálenom oleji, najlepšie vo fritéze. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleninovým šalátom. Na reďkovkovú omáčku si zas pripravte 1 zväzok reďkoviek, 2 citróny alebo pomaranče, 1 pohár bieleho vína, 1 žĺtok, 1 polievková lyžica cukru a ½ lyžičky soli. Žĺtok vymiešame s cukrom a so soľou, postupne pridáme pomarančovú alebo citrónovú šťavu a prilievame víno. Nádobu s touto zmesou dáme do vodného kúpeľa a za stáleho šľahania zohrievame, kým nezhustne. Potom ju odstavíme a vmiešame do nej postrúhané reďkovky. Podávame k mäsu.
23140512-recept-teple-redkvicky-vaculova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.