Netradičné halušky

Netradičné halušky

Prinášame vám poslucháčske recepty na netradičné halušky:

Halušky s kurčatami podľa Márie z Prešova

strapačky zo zemiakového cesta

1 kurča (vykostené kuracie stehná)

červená paprika, soľ, vegeta

Na oleji urobíme perkelt z vykostených kuracích stehien, pridáme červenú papriku, soľ, vegetu, zmiešame s haluškami. Podávame s kyslou uhorkou.

Salzburské halušky podľa Jozefa zo Svidníka

sneh zo 4 bielkov

2 žĺtky

40 g cukru

20 g polohrubej múky

20 g masla

1 – 2 lyžice mlieka

vanilkový cukor

štipka soli

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zamiešame cukor, znova zamiešame, pridáme soľ, žĺtky, vanilkový cukor, cukor a múku. Teflonovú panvicu vymastíme maslom, nalejeme doň mlieko, do ktorého vložíme masu, rozotrieme ju a pečieme pri strednej teplote do zlatožlta 6 – 7 min. Čajovou lyžičkou vykrajujeme halušky, ktoré podávame so sezónnym čerstvým ovocím (jahodami, malinami, černicami, borievkami) alebo so zeleninou. Môžeme halušky flambovať s fajnovým koňakom a postriekať šľahačkou.

Východniarske uhliarske halušky podľa Heleny z Košíc

hrubá múka

zemiaky

soľ

Urobíme si cesto nie riedke, ani nie tuhé. Zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode, pridáme múku, spravíme halušky. Halušky precedíme a podávame s opraženou slaninkou.

Halušky s taveným syrom v črievku podľa Márie z Ličartoviec

zemiaky

hrubá múka

syr v črievku (Bambino, Niva)

maslo

mlieko

slanina

Urobíme klasické zemiakové halušky (môže sa pridať štipka sódy bikarbóny, aby boli nadýchané).

Rozpustíme maslo, pridáme tavený syr v črievku, troška mlieka a pridáme halušky. Zamiešame opraženú, nadrobno pokrájanú slaninku. Vývar z halušiek môžeme použiť na zeleninovú alebo údenú polievku.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame