Ríbezľový rôsol

Ríbezľový rôsol

Ovocný rôsol alebo želé pikantnej chuti využijeme v domácnosti na dochutenie tort, či zákuskov.

Práve ríbezľové želé sa naozaj dokáže v sladkých dobrotách pozitívne presadiť a dodať dezertom iskru. Pani Angela z Košíc nám nadiktovala svoj recept, ktorý môžete počas tohto leta vyskúšať nielen pri spracovaní ríbezlí, ale aj černíc.

 

Postup prípravy ríbezľového rôsolu - alebo ak chcete želé: Akékoľvek množstvo ríbezlí umyjeme, aj so stopkami vložíme do hrnca, popučíme a dáme variť na 5 minút. Potom ich precedíme, aby sme získali čistú šťavu. K nej pridáme 50 až 60 g cukru na 1 liter šťavy. Spolu povaríme asi 20 minút, nalejeme do pohárov, pozatvárame a odložíme.

23140708xxxx-rec-ribezlovy-rosol-slaninkova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Veronika Slaninková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame