Náplne slaných rolád možno „zabaliť“ tak do pekného veľkého plátu mäsa, do múčneho – a nielen lístkového – cesta, ale aj do pomletého mäsa. A pritom k tomu netreba až takú veľkú zručnosť: stačí mať – ako sa hovorí – tej svoj „gríf“.
Aký je ten, ktorý má na prípravu Rolády z mletého mäsa nám prednedávnom, v gastro-magazíne prezradila pani Viera z Hanušoviec nad Topľou:
231306181135-recept-rolada-z-mleteho-masa-tal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na roládu z mletého mäsa – podľa receptu pani Viery z Hanušoviec nad Topľou- by sme mali myslieť už večer pred samotným pečením.
Bravčové mäso – najlepšie kombináciu pliecka a prerastaného bôčika – si deň vopred pomelieme, dochutíme soľou, korením, vajíčkom, dobre premiešame a odložíme do chladničky v mise zaliate trochou mlieka.
Na druhý deň si na troche oleja upražíme nakrájanú údenú slaninu s pokrájanou cibuľou, pridáme kyslú kapustu a trochu ju orestujeme, aby sa zbyvila prebytočnej vody. Takto pripravenú kapustu potom rozložíme na mäso z predošlého dňa, ktoré si rovnomerne rozprestrieme na alobal. Ten opatrne zvinieme do rolády. Odstránime alobal, roládu obalíme v strúhanke, uložíme na vymastený pekáč a dáme piecť do rúry. Počas pečenia – v prípade potreby – podlievame horúcou vodou. Po upečení roládu nakrájame na porcie. Za tepla podávame buď s omastenými zemiakmi, alebo zemiakovým šalátom na kyslo. Za studena je najlepšia s chlebom a – napríklad – s kyslou uhorkou.
zdroj foto: http://foto.dama.cz/foto.php?f=743193