Hovädzia roláda s ryžou

Hovädzia roláda s ryžou

Dnešný „roládový“ recept od vás, milí poslucháči,má základ v „peknom kuse“ hovädzieho mäsa, ktoré možno „rozvinúť“ do čo najväčšieho „obalu“ na plnenie. Predčasom ho v gastro-magazíne ponúkla pani Anna z Košíc; - Označili sme ho ako Hovädziu roládu s ryžou.

Na hovädziu roládu s ryžou od pani Anny z Košíc potrebujeme:

Pol kilogramu hovädzieho mäsa zo stehna, masť, cibuľu a soľ.

Na plnku si pripravíme: ryžu, čerstvý alebo sterilizovaný hrášok, vajcia, mäkkú salámu alebo klobásu, prípadne mleté bravčové mäso, ďalej hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie.

Väčší plát mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme.

Plnku pripravíme tak, že prebratú a umytú ryžu opražíme na masti, posolíme, zalejeme vodou, prípadne zeleninovým, alebo mäsovým vývarom a dusíme. Do poloudusenej ryže vmiešame hrášok a ryžu dodusíme. Pokrájanú salámu, či klobásu najskôr opražíme na masti, pridáme vajcia a urobíme praženicu. Tú potom pridáme k ryži, okoreníme a zmiešame.

Takto vytvorenú plnku dáme na plát mäsa, zvinieme do rolády, „zaistíme“ potravinárskou niťou a dáme zo všetkých strán opečieme na masti. Potom pridáme nastrúhanú, alebo na jemno pokrájanú cibuľu a spolu popražíme, Podlejeme vodou a dusíme, kým hovädzina nezmäkne.

Potom roládu vyberieme, odstránime z nej niť a nakrájame na plátky. Výpek zaprášime múkou, povaríme a vzniknutú šťavu používame na poliatie prílohy. Tou môžu byť zemiaky, ryža, prípadne cestovina.

 

zdroj foto: www.varime.sk

231306171141-recept-hovadzia-rolada-s-ryzou-tal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Miroslav Talavašek

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame