Špenátová roláda

Špenátová roláda

Ako deťom nám vtĺkali do hlavy, aby sme jedli špenát, lebo obsahuje veľa železa. Špenát a železo ale nemajú veľa spoločného. Tento mýtus sa zrodil z chyby, keď si istý výskumník pomýlil desatinné čiarky. Neznamená to však, že špenát neobsahuje vitamíny a minerálne látky prospešné nášmu organizmu.

Ak nemáte nápad, ako si ho pripraviť, možno vás inšpiruje recept, ktorý nám zatelefonovala pani Božena z Rožňavského Bystrého.

spenatova rolada Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na cesto budeme potrebovať: jeden mrazený špenát, tri vajíčka, 12 dkg polohrubej múky, strúčik cesnaku, soľ, olej. Na plnku si pripravíme maslo, tri trojuholníky taveného syra, vajíčko, jednu malú cibuľu, soľ. Do špenátu pridáme tri žĺtky, polohrubú múku, pretlačený strúčik cesnaku a osolíme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme do zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozložíme naň cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180tich stupňoch. Po upečení cesto trochu zrolujeme a necháme vychladnúť. Môžeme sa pustiť do plnky, uvarené vajíčko nasekáme nadrobno, pridáme do zmäknutého masla s taveným syrom. Plnka bude chutnejšia s nadrobno nakrájanou cibuľou. Ešte ju podľa potreby osolíme. Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme plnkou a znova zvinieme do tvaru rolády, necháme v chlade.


Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame