Ak máte radi dobré jedlo a takisto ho aj pripravujete, tak dúfam, že oceníte nasledujúci recept. Ním potešíme hlavne tých, ktorí majú radi sladké. Témou sú nepečené zákusky a torty. Poslucháčka Magdaléna z Lipian nám zatelefonovala recept Jablkovú tortu.
Jablkova torta
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak by ste si chceli túto nepečenú jablkovú tortu pripraviť, zopakujem, čo budete potrebovať. 75 dkg očistených a nastrúhaných jabĺk, 4 dcl vody, 4 dcl vody, 6 PL kryštálového cukru, 2 balíčky - Zlaté klasy, dva balíčky okrúhlych piškót. Postup je nasledovný: Nastrúhané jablká vložíme do hrnca, zalejeme 2 dcl vody a necháme ich dusiť. Medzitým 2 dcl vody zmiešame s dvoma balíčkami Zlatých klasov a potom vlejeme do hrnca v ktorom sa dusia jablká. Z tejto zmesi uvaríme kašu. Do tortovej formy si naukladáme piškóty, zalejeme časťou spomínanej kaše, a pokračujeme opäť ukladaním piškót, až kým sa nám všetko neminie. Skončiť by sme mali piškótami, aby sme túto nepečenú tortu mohli zaliať čokoládou. Necháme ju potom stuhnúť na studenom mieste alebo v chladničke.