Gaštanová torta

Gaštanová torta
Gaštany. Poslovia jesene si v posledných rokoch našli svoju cestu aj na naše stoly. Najmä v podobe pochúťky zvanej gaštanové pyré. Pyré používa na prípravu gaštanovej torty aj pani Anna z Košíc:
gaštanová torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme: 500 gramov gaštanového pyré; 6 vajec, šľahačku v prášku, jeden a pol deci mlieka a ríbezľový džem. Postup: žĺtka oddelíme od bielkov, do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme 375 gramov gaštanového pyré, dobre vyšľaháme. Do zmesi postupne pridávame sneh. Formu na tortu vymastíme, zmes do nej prelejeme. Pečieme trištvrte hodiny pri 160-tich stupňoch Celzia. Šľahačku v prášku zmiešame s mliekom a zvyšným gaštanovým pyré. Korpus upečenej torty prerežeme pozdĺžne, pokropíme rumom, natrieme ríbezľovým džemom a naplníme šľahačkovou hmotou.

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame