Ako kalorickú bombu sme vybrali obľúbené „dukátové buchtičky". Svoj recept nám ponúkla naša poslucháčka pani Viera z Malej Idy.
dukatove_buchticky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na „dukátové buchtičky" podľa receptu našej poslucháčky pani Viery z Malej Idy potrebujeme pol kila polohrubej múky, pol čerstvého droždia, 10 deka palmarínu, teplé mlieko a jedno vajce. Pripravený kvások dáme do múky, pridáme vanilkový a kryštálový cukor, roztopený palmarín, a vymiešame na cesto. Vykysnuté cesto dáme na dosku, narežeme ho na malé bochníčky, ktoré vyšuľkame na dlhé šúľance, ktoré dáme na vymastený pekáč. Necháme ich ešte dokysnúť, potom ich narežeme na kratšie kúsky a vrch posypeme škoricou, aby cesto bolo voňavé. A ešte krém - na krém potrebujeme pol litra mlieka, vanilkový a kryštálový cukor a jeden zlatý klas, ktorý v tom mlieku rozhabarkujeme a varíme, kým mlieko nezhustne.