Už aj v tomto období sú v obchodoch dostupné rôzne odrody žltých melónov. Nie vždy sa nám však spomedzi nich podarí vybrať taký „akurát zrelý“ a sladkej chuti. Nič však nie je stratené: - Ak máte chuť a chvíľku času, môžete si z neho pripraviť chutný dezert. Naša stála poslucháčka, pani Anna z Košíc,už tento rokzopár krát využila recept, pochádzajúci z Talianska.
Takto si – aj vy – môžete pripraviť Taliansky dezert zo žltého melóna:
2313062711mm-recept-zlty-melon-po-taliansky-tal Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Talianskeho dezertu zo žltého melóna – podľa receptu pani Anny z Košíc – potrebujete:
Jeden žltý melón, práškový cukor, dva kalíšky sladkého likéru, asi dve lyžice hladkej múky, ¼ litra bieleho vína, soľ, jeden bielok a olej na vyprážanie.
Melón umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadrá a dužinu zo stredu, nakrájame na tenké rezy, olúpeme vonkajšiu „kožu“ a poukladáme – v jednej vrstve – do misy. Potom ich posypeme práškovým cukrom, polejeme likérom a necháme – minimálne hodinu – odležať.
Medzitým si pripravíme z múky, vína, niekoľkých kvapiek oleja, štipky a soli cestíčko a primiešame tuhý sneh z bielka.
Melónové rezy postupne namáčame do cestíčky a do zlatista vyprážame na horúcom oleji. Po opražení necháme prebytočný olej vsiaknuť do papierovej utierky, alebo obrúska a jemne posypeme práškovým cukrom.
zdroj foto: http://supermarket-semena.com.ua/index.php?cPath=110